dec
1

 A leborult kurva életbe, hát hány évet ugrottunk vissza a szarhalmok erdejében? Valóvilágkétezertíz? Akik egy indukciós főzőlapot egy hétig nem tudnak tízen bekapcsolni? És azt mondja az egyik a másiknak, hogy jó, jöhet a macska, csak legyen vele törődve!!!!????
Tényleg nem nagyon szoktam írni ilyesmiről, de azért álljon már meg a nászmenet! És csodálkozunk, hogy senki sem beszélni a saját anyanyelvét? Hogy is mondta Chomsky? Az anyanyelv azok számára nevezhető anyanyelvnek, akik megfelelő kompetenciával rendelkeznek ahhoz, hogy grammatikailag megfelelően használják azt céljaik eléréséhez és közlendőjük kifejezéséhez. Vagy valami ehhez hasonló.
Vajon hány emberre igaz ez?

Nem adom a sznobkurvát, de felidegesít, amikor nagy nézettségű műsorban nem tudnak az emberek beszélni. Alapszinten sem. Legitimálják a sok szart. Nem azt mondom, hogy Váci Mihály verseket kéne felolvasniuk, de a minimum, hogy beszélni tudjanak. És csodálkozom, hogy kocsányokban lógnak az idegeim a nákoló főnökömtől!

Másegyéb.

Már nagyon rég aludnom kéne. Holnap kereken száz órát dolgozom. Tegnap volt adáska, itt aludt a PÁROM, aztán reggel mentem rákszürire. Lányok, nem egy leányálom az ilyesmi, de mindig elmondom nevelő célzattal: 5 perc kellemetlenség (esetleg némi fájdalom) még mindig kevésbé kényelmetlen, mint egy méhnyakrák. Kápisi?

A bejegyzés trackback címe:

https://moira.blog.hu/api/trackback/id/tr102484984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása